UPPLEVELSEBADET TILLFÄLLIGT STÄNGT 22/7

På grund av tekniskt fel är vi tyvärr tvungna att tillfälligt stänga Upplevelsebadet, förhoppningsvis löser det sig under dagen och då kommer vi meddela er på sociala medier @vastervikresort!

Tillbaka till inspiration
Senast uppdaterad: 2024-03-21

En bekymmersfri semester med äventyr och upplevelser

På Västervik Resort kan du, familjen och vännerna skapa sommarminnena som varar för evigt. Småland och Västervik bjuder in till upplevelser i form av fantastiska äventyr och aktiviteter – men också sol, bad, nöjen och avkoppling för en bekymmersfri semester på era villkor.

Västervik Resort fyller 90 år 2023 – från pionjär till en historia fylld av fritidstradition. I snart ett sekel har människor vallfärdat hit, längtat och återvänt, till en plats där land möter hav. Ett besök på Västervik Resort ska vara en sömlös upplevelse tillsammans med familj, vänner eller kollegor. En smak av det bekymmersfria livet.

Destinationen bjuder på upplevelser och aktiviteter från morgon till kväll. Utmana dig i någon av höghöjdsbanorna, sola och bada, gå på en kvällsshow, låt barnen hoppa i hoppkuddelandet, eller leka med Lysse. ja, listan kan göras lång.

Staden Västervik kan stoltsera med över 5000 öar, kobbar och skär att upptäcka genom färjeförbindelse från och till Västerviks centrum. Besök skärgårdens barnvänligaste ö, Hasselö – bada vid den härliga sandstranden, spela minigolf eller köp en svalkande glass vid caféet. En annan skärgårdspärla är Idö, här kan ni äta något gott vid skärgårdskrogen eller besöka lotsutkiken med sagolik utsikt över hav och land.

Lysse i Upplevelsebadet på Västervik Resort med sina simkunniga kompisar bredvid Poolen.

Fantastisk bekymmersfri semester och en äventyrssommar för både barn och vuxna

Västervik och den småländska naturen gör regionen till en av Sveriges mest populära destinationer för äventyr och upplevelser. Det är inte så konstigt att semesterfirare och äventyrare år efter år återvänder då förutsättningarna i det närmaste är idealiska för aktiviteter som fiske, klättring, camping, kajak, vandring och dykning.

Västervik Resort inleder äventyrssäsongen med Outdoor Festival som är ett återkommande och populärt evenemang varje år. Festivalen arrangeras för sjätte gången och helgen 3–4 juni samlas outdoor-entusiaster från hela Sverige för att upptäcka, prova-på, inspireras och tävla inom allt från kajakpaddling till löpning, klättring, padel och mycket mer.

Även i år kommer ni som besökare kunna ta del av uppvisningar, föreläsningar, musik och en mässa med tema-äventyr i utomhusmiljö. Oavsett om du är en rutinerad och väderbiten äventyrare eller nyfiken novis så kommer du få ta del av inspiration och värdefulla tips från aktörer inom en mängd olika utomhusaktiviteter.

Längtar ni efter ett äventyr för en dag? Ta en kajaktur till skärgårdsöarna. Korpa-holmarna är en oas för naturälskaren. Varma klippor. Solnedgång över stan i nordväst. Saltstänk i håret. Bubblande glädje rakt in i hjärtat. Fiska, bada, grilla, koppla av och sätt er egen prägel på upplevelserna i sommar. Missa heller inte en promenad ut till Västervik Resorts alldeles egna övärld. Sju unika små öar binds här ihop av sex broar och utgör ett riktigt äventyr för både liten som stor.

Gillar ni kanske golf? Ta chansen att spela 18 hål på Europas största Äventyrsgolfbana. Golfbanan ligger i den asiatiska trädgården med frodiga växter, näckrosdammar med fisk, spännande bäckar och vattenfall. Spelar gör ni på konstgräsbanor med olika svårighetsgrad. Och du som inte känner för att spela kan ta en promenad i trädgården eller varför inte slå dig ned för något gott i restaurangen?.

Klättring och bad i världsklass

En omåttligt populär utomhusaktivitet vid Västervik Resort är Upzones häftiga höghöjdsbanor, där hela familjen kan prova på spännande och pirrig klättring. Aktiviteten passar alla åldrar oavsett tidigare klättervanor, i parken finns nämligen flera banor med olika moment, svårighet och höjd vilket gör att ni kan utmanas och utvecklas helt i er egen takt.

Upzones höghöjdsaktivitet fungerar också utmärkt att kombinera med en stunds avkoppling och god mat och dryck på restaurangen. När alla är mätta och belåtna varför inte avrunda den äventyrliga dagen med en mysig övernattning med hela familjen? Om ni vill varva klättring med bad i världsklass erbjuder Västervik Resort Sveriges mest kompletta badupplevelse. Här kan ni bada från vackra klippor och en härlig sandstrand intill stadskärnan, men också i äventyrsbadet med rutschkanor, pooler och vågbassäng.

Välkommen till en bekymmersfri semester!