UPPLEVELSEBADET TILLFÄLLIGT STÄNGT 22/7

På grund av tekniskt fel är vi tyvärr tvungna att tillfälligt stänga Upplevelsebadet, förhoppningsvis löser det sig under dagen och då kommer vi meddela er på sociala medier @vastervikresort!

Vår historia

Familjens favorit sedan 1933

Sommaren 1933 uppmäts det svenska värmerekordet på 38 grader som gäller än idag. Kanske är det det stekheta vädret som får några Västerviksbor att våga friskt och bilda badplatsen AB Lysingsbadet? En småländsk oas för friska dopp och frisksport – helt i linje med tidsandan.

En svensk semesterklassiker
1937 tar Västerviks stad över Lysingsbadet, lagom till att ordet fritid hamnar på var mans läppar. Året därpå kan nämligen svenska arbetare för första gången glädjas åt hela två veckors betald semester. 1945 uppförs de första stugorna, Aspö, på Lysingsbadet – mysiga vintagepärlor som fortfarande älskas av många. På massbilismens 1950-tal skådas det allt fler husvagnar på campingen i Västervik. Nya begrepp som barnsemester vinner mark.

Lysingsbadet blir Västervik Resort
1964 övergår Lysingsbadet till att bli helt kommunalägt och förblir så i lite mer än 40 år. När den anrika camping- och badanläggningen år 2008 formas om till ett kommunalt bolag med namnet Västervik Resort AB är det med den kaxiga målsättningen att bli Sveriges främsta familjeresort. Utvecklingen mot en komplett destination för alla som vill ha en bekväm och aktiv familjeupplevelse i Sverige kan börja.

Allt på ett ställe
Idag kan nog alla som besökt campingen intyga att 5-stjärniga Västervik Resort är bra mycket mer än bara en plats att bada och sova på. Nog för att boendet  är jätteviktigt (vi levererar det mesta mellan tältplats och hotellstugor!) liksom badandet (öppnandet av ett upplevelsebad och spa år 2014 utgör en viktig milstolpe i vår historia), men framförallt erbjuder vi en bekväm, stressfri helhetslösning för en lyckad barnsemester i Sverige, full med härlig mat, kul aktiviteter för alla och proffsiga shower. Allt i ett, mitt i skärgårdspanoramat, en kvart till fots från sommarstaden Västervik och en knapp timma i bil från Astrid Lindgrens Värld. 

Västervik Resort 2024

2024 bygger vi 11 nya hotellstugor nere vid havet precis bredvid Timmerbyn. De här 6-bäddarna för tankarna mot naturen och har en känsla av att bo mitt i en grönskande oas med vattnet rakt utanför dörren. Öppna altandörrarna och bara andas in den härligt friska luften och njut!

Vi byter bokningssystem till Compusoft för att du som gäst ska få en bekymmersfri upplevelse med en enkel och snabb bokning till ditt äventyr.

Västervik Resort 2023

I år fyller Västervik Resort 90 år och vi storsatsar för att höja nivån på upplevelsen. Flertalet stugor har genomgått både en exteriör och interiör renovering, området har rensats upp och fler gästvänliga ställen skapas i naturen.

Ett stort varumärkesarbete startar under hösten 2022 till våren 2023 där en ny grafisk profil arbetas fram och tagline är Bekymmersfria stunder- där land möter hav och Pärlan i Sveriges vackraste skärgård föds.

Västervik Resort 2021-2022

Anläggningen påbörjar ett stort projekt med att rusta upp stugbyn både interiört och exteriört och delar av campingen får större och bättre platser. Västervik Resorts första stugor Aspö från 1945 flyttas ner till vattnet och en helt ny stugby etableras vid namn Fiskebyn.

Västervik Resort 2020

Anläggningen präglas av oro kring pandemin som resten av världen men satsar ändå på sommaren och budskapet tryggt och säkert etablerar sig med större fokus på hygien, avstånd och naturnära stunder med närmaste familjen.

Västervik Resort 2018
I år, när badet fyller 85 år och resorten 10, siktar vi som alltid framåt och levererar högtryck på upplevelsefronten. Vi firar jubilarerna med en ny, inbjudande entré, nyrenoverade lägenheter, en sprillans ny showgrupp, ett större barnhus och fler utomhusaktiviteter än någonsin.

För ganska länge sedan, närmare bestämt 1933, bildas AB Lysingsbadet av ett 60-tal privatpersoner som vill starta en badplats. Fyra år senare tar Västerviks stad över Lysingsbadet. Campingavgiften är 30 öre. 1945 byggs de första stugorna, Aspö, vilka fortfarande är mycket populära bland våra gäster.

I slutet av 50-talet börjar husvagnarna ta sin plats i det svenska samhället och på Lysingsbadet noteras år 1958 att 60 husvagnar besökt anläggningen. Vid den här tiden finns ungefär 45 stugor på Lysingsbadets område. Husvagnarna blir under 60-talet allt mer populära och 1963 har antalet husvagnar stigit till 810 stycken. En stuga kostar ca 16 kr per dygn.

1964 kommunaliseras Lysingsbadet helt – och förblir så till 2007.

2008 går Lysingsbadet in i en ny fas som ett helägt kommunalt bolag och byter till namnet Västervik Resort AB.

Under åren som följer sker en stor utveckling av Västervik Resort AB till den kompletta resortanläggning vi är idag.

År 2014 slog vi upp portarna till Upplevelsebadet som erbjuder en härlig medelhavskänsla året om. Äventyr blandat med relax och god mat både inne- och utomhus.