UPPLEVELSEBADET TILLFÄLLIGT STÄNGT 22/7

På grund av tekniskt fel är vi tyvärr tvungna att tillfälligt stänga Upplevelsebadet, förhoppningsvis löser det sig under dagen och då kommer vi meddela er på sociala medier @vastervikresort!

Tillbaka till inspiration
Senast uppdaterad: 2024-03-21

En svensk klassiker est.1933

Sommaren 1933 uppmäts det svenska värmerekordet på 38 grader som gäller än idag. Kanske är det det stekheta vädret som får några Västerviksbor att våga friskt och bilda badplatsen AB Lysingsbadet?Familjens favorit i 86 år

Sommaren 1933 uppmäts det svenska värmerekordet på 38 grader som gäller än idag. Kanske är det det stekheta vädret som får några Västerviksbor att våga friskt och bilda badplatsen AB Lysingsbadet? En småländsk oas för friska dopp och frisksport – helt i linje med tidsandan.

En svensk semesterklassiker

1937 tar Västerviks stad över Lysingsbadet, lagom till att ordet fritid hamnar på var mans läppar. Året därpå kan nämligen svenska arbetare för första gången glädjas åt hela två veckors betald semester. 1945 uppförs de första stugorna, Aspö, på Lysingsbadet – mysiga vintagepärlor som fortfarande älskas av många. På massbilismens 1950-tal skådas det allt fler husvagnar på campingen i Västervik. Nya begrepp som barnsemester vinner mark.

Lysingsbadet blir Västervik Resort

1964 övergår Lysingsbadet till att bli helt kommunalägt och förblir så i lite mer än 40 år. När den anrika camping- och badanläggningen år 2008 formas om till ett kommunalt bolag med namnet Västervik Resort AB är det med den kaxiga målsättningen att bli Sveriges främsta familjeresort. Utvecklingen mot en komplett destination för alla som vill ha en bekväm och aktiv familjeupplevelse i Sverige kan börja.

Allt på ett ställe

Idag kan nog alla som besökt campingen intyga att 5-stjärniga Västervik Resort är bra mycket mer än bara en plats att bada och sova på. Nog för att boendet är jätteviktigt (vi levererar det mesta mellan tältplats och hotellstugor!) liksom badandet (öppnandet av ett upplevelsebad och spa år 2014 utgör en viktig milstolpe i vår historia), men framförallt erbjuder vi en bekväm, stressfri helhetslösning för en lyckad barnsemester i Sverige, full med härlig mat, kul aktiviteter för alla och proffsiga shower. Allt i ett, mitt i skärgårdspanoramat, en kvart till fots från sommarstaden Västervik och en knapp timma i bil från Astrid Lindgrens Värld. 

Västervik Resort 2018
2018, när Lysingsbadet – Västervik Resort fyllde 85 år och resorten 10, siktade vi som alltid framåt och levererade högtryck på upplevelsefronten. Vi firade jubilarerna med en ny, inbjudande entré, nyrenoverade lägenheter, en sprillans ny showgrupp, ett större barnhus och fler utomhusaktiviteter än någonsin.