UPPLEVELSEBADET TILLFÄLLIGT STÄNGT 22/7

På grund av tekniskt fel är vi tyvärr tvungna att tillfälligt stänga Upplevelsebadet, förhoppningsvis löser det sig under dagen och då kommer vi meddela er på sociala medier @vastervikresort!

Övrigt

Örn- och sälsafari

Följ med Idös aktivitetsguide i båt ut till öar i orörd vildmark. Vi garanterar kill i magen när vi ute vid havsbandet möter gråsälar som är upp till tre meter långa och väger 200–300 kg, eller när vi träffar på den majestätiska havsörnen med ett vingspann på 250 cm! Under perioden 1 januari till 31 augusti råder tillträdesförbud på vissa öar och närmaste tillåtna avstånd, just vid dessa, är hundra meter. Under denna period rör vi oss endast inom områden där säl- och fågelskyddet inte gäller, men alltid med största respekt inför djurlivet.

Lysses hus

I Lysses Hus är alla välkomna att hitta nya vänner, pyssla, läsa böcker, spela spel eller vara med om en fartfylld sportaktivitet. Det kan hända att Lysse kommer på besök för att krama alla goa barn och föräldrar.

Äventyrsgolf

Europas största Äventyrsgolfbana ligger i den asiatiska trädgården med mängder av växter, näckrosdammar med fisk, spännande bäckar och vattenfall. Spelar gör du på 18 konstgräsbanor med olika svårighetsgrad. Och du, som inte känner för att spela – ta en promenad i trädgården eller slå dig ned för något gott i  restaurangen.

Badstränder

Det finns många möjligheter till härliga bad

Hos oss kan du välja mellan sandstrand, klippor eller gräs. Det finns oändligt många ställen att sola och bada på. Stora stranden hittar du nedanför Upplevelsebadet och här finns glasskiosk och toaletter. Lilla sandstranden hittar du i Viken nere vid Saunan och här kan du sola både på gräs och sand. Korpaholmarna erbjuder härliga hoppklippor och en möjlighet till ett eget litet sol kryp in.  Promenera runt anläggningen och se var du hittar ditt favorit tillhåll!

Grillplatser

Det finns flera grillplatser på området där du enkelt kan grilla med medhavd kol eller ved. Grillplatserna går inte att reservera och alla är välkomna. Vänligen använd respektive sorteringskärl och ta hand om ditt avfall när du har grillat klart.

Korpaholmarna – En oas för naturälskaren

Missa inte en promenad ut till vår alldeles egna övärld. Sju unika små öar binds ihop av sex broar och utgör ett riktigt äventyr för både liten som stor. Det finns ett torrdass på första ön och ett antal markerade grillplatser där det är tillåtet att grilla. Använder du engångsgrill ber vi dig ta med den till markerade sopstationer för att undvika brand. Korpaholmarna är kuperade och har en delvis tuffare terräng med sten och branta klippor. Det är tillåtet att fiska från holmarna och tänk på allemansrätten.

Turistinformation – Vi finns här för dig!

Gästservice ligger inne på området vid Äventyrsgolfen och har öppet varje dag under högsäsong mellan 09.00-18.00

Vi hjälper dig gärna med att boka biljetter till tex Astrid Lindgrens Värld och Skärgårdsbåtarna, boka taxi, ge dig tips på vad du kan hitta på i Västervik med omnejd och mycket mer.

Konstgräs planer

Vi erbjuder två konstgräsplaner på området, en i centrum och en nere vid vår stora lekplats. Du kan inte boka upp tid på banorna utan det är fritt för alla alla vara med och kicka fotboll, leka eller spela innebandy. Det är fritt fram för aktiviteter mellan 07.00 till 23.oo varje dag men kvällstid bör man respektera närliggande husvagnar och stugor när det gäller ljudvolym.

Västerviks största lekplats – Lek och ha kul hos oss

Vi erbjuder alla leksugna barn och vuxna en plats för skratt och bus. Lekställningar, gungor, rutschkanor, fotbollsplan på konstgräs och en klätterpyramid är några av attraktionerna. Mitt på lekplatsen hittar du en grill och samlingsplats så du kan stanna hela dagen lång. Toaletter hittar du i ett närliggande servicehus som är öppet året om.

Drop In Bastu – Varje dag under högsäsong

På efterfrågan öppnar vi vår Sauna för Drop In bastu varje eftermiddag under högsäsong. Unna dig skön avkoppling och boosta din kropp och själ för kvällens trevligheter. Saunan är öppen mellan 13-18 varje dag, sju dagar i veckan mellan den 1/7-19/8 och behöver inte förbokas.

Saunan är en alkoholfri aktivitet och vi tillåter ingen medhavd alkohol i varken bastun eller i utomhus karen på bryggan. Det finns läsk, mineralvatten, snacks och glass att köpa på plats.

Pris: 100kr/person

Vill du boka Saunan som kvällsaktivitet kontakta Christian på telefon 073-0410388